Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Κακώς η Sony ακύρωσε την ταινία

Την αντίδραση του Διευθύνοντος Συμβούλου της SONY, Μάικλ Λίντον, προκάλεσε η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, μέσω της οποίας επέκρινε την εταιρεία για την απόσυρση της ταινίας "The Interview" από τους κινηματογράφους.

 

Ειδικότερα, ο κ. Ομπάμα, στο περιθώριο της ετήσιας απολογιστικής συνέντευξής του στα ΜΜΕ, άσκησε δριμεία κριτική στην απόφαση της SONY, τονίζοντας ότι υποχώρησαν στις απαιτήσεις ενός δικτάτορα, ανοίγοντας ένα πολύ κακό προηγούμενο.

"Δεν μπορούμε να έχουμε μια κοινωνία στην οποία κάποιοι δικτάτορες από οπουδήποτε θα μπορούν να παρεμβαίνουν στις ΗΠΑ.  Φανταστείτε τι θα κάνουν αν δουν ένα ντοκιμαντέρ ή ρεπορτάζ που δεν τους αρέσει".

Στις δηλώσεις του κ. Ομπάμα αντέδρασε άμεσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Μάικλ Λίντον, ο οποίος χαρακτήρισε "λανθασμένη" την παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου, αλλά και το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

"Ο Πρόεδρος, ο Τύπος και το κοινό έχουν λανθασμένη εικόνα για τα γεγονότα.", ανέφερε ο Λίντον, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στους ιδιοκτήτες των κινηματογραφικών αιθουσών.

"Εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες των κινηματογράφων ούτε μπορούμε να καθορίσουμε εάν μια ταινία θα παιχτεί ή οχι στις αίθουσες", ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή "Anderson Cooper 360" του CNN.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Sony έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβάλει την ταινία online, με το σύστημα play on demand.