Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σοκάρει η δολοφονία των δυο Αστυνομικών

Στο πένθος βυθίστηκε το NYPD μετά την εν ψυχρώ δολοφονία δυο αστυνομικών στο Μπρούκλιν από έναν ψυχοπαθή, την ώρα που πραγματοποιούσαν περιπολία.  Αυτοκτόνησε στο μετρό ο δράστης, που επικαλέστηκε διαδικτυακά τον Έρικ Γκάρνερ.

Σοκαρισμένη είναι η Κοινή Γνώμη της Νέας Υόρκης μετά την στυγερή εκτέλεση δυο αστυνομικών στo Bedford Stuyvesant του Μπρούκλιν, η οποία συνέβη στον απόηχο των αντιδράσεων για τις υποθέσεις Έρικ Γκάρνερ και Μάικλ Μπράουν.  Ειδικότερα, οι δυο αστυνομικοί, Ράφαελ Ράμος και Ουένιγιαν Λου, πυροβολήθηκαν από τον αδίστακτο δράστη ενώ βρίσκονταν στο - σταθμευμένο - περιπολικό όχημα, με το οποίο εκτελούσαν την υπηρεσία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης πλησίασε το περιπολικό και πυροβόλησε αδιακρίτως προς τους δυο άτυχους ένστολους, στους οποίους προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματός τους.  Στην συνέχεια, διέφυγε προς εναν κοντινό σταθμό του μετρό, όπου και έδωσε τέλος στην ζωή του.  Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, πρόκειται για τον 28χρονο Ισμαήλ Μπρίνσλεϋ, ο οποίος ήταν στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και λίγες ημέρες, καθώς είχε πυροβολήσει την πρώην σύντροφό του στην Βαλτιμόρη και καταζητείτο σε ολόκληρη την χώρα.  Νωρίτερα, με μια ανάρτηση στο Facebook, ο Μπρίσνλεϋ είχε προκαλέσει ότι θα εκτελούσε "δυο γουρούνια" και είχε χρησιμοποιήσει στα hashtags τα ονόματα των Έρικ Γκάρνερ και Μάικλ Μπράουν, που έχασαν την ζωή τους σε επιχειρήσεις σύλληψης.

Η δολοφονία των αστυνομικών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ οι πολέμιοι των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες επέρριψαν ευθύνες στο κλίμα που δημιουργήθηκε και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιστηκαν οι υποθέσεις Γκάρνερ και Μπράουν.  Από την πλευρά του ο Αιδεσιμότατος Αλ Σάρμπτον καταδίκασε το γεγονός και τόνισε πως οποιαδήποτε πράξη βίας είναι αντίθετη στην προσπάθεια για απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο των δυο αφροαμερικανών.

 Δηλώσεις για το θέμα έκαναν τόσο ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, όσο και ο Αρχηγός του NYPD, Μπιλ Μπράττον, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.