Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Οι Αστυνομικοί γύρισαν την πλάτη στον Δήμαρχο (Video)

Να ηρεμήσει το κλίμα μεταξύ του Αστυνομικού Σώματος και του Δημάρχου Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, καταβάλει ο Διευθυντής του NYPD, Μπιλ Μπράττον, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος, μετά τις εκδηλώσεις δυσαρέσκειας που ακολούθησαν την δολοφονία των Αστυνομικών Ουενιγιάν Λιου και Ραφαέλ Ράμος, το Σάββατο το απόγευμα στο Μπρούκλιν.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ενοχληθεί ιδιαίτερα από τις δηλώσεις στήριξης του κ. Ντε Μπλάσιο στις πρόσφατες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εναντίον του NYPD, γύρισαν την πλάτη στον πρώτο πολίτη της Αμερικανικής Μεγαλούπολης, κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί οι άτυχοι συνάδελφοί τους.  Η εικόνα αυτή έκανε τον γύρο του κόσμου και κατέδειξε ότι οι σχέσεις του Δημάρχου με το NYPD βρίσκονται σε κρίση, η οποία, με βάση το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, δύσκολα θα εκτονωθεί άμεσα.  Παράλληλα, δριμεία κριτική για την στάση του κ. ντε Μπλάσιο άσκησε ο προκάτοχός του, κ. Τζουλιάνι, αλλά και ο πρώην Κυβερνήτης της Πολιτείας, Τζορτζ Πατάκι, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι με την στάση και τις υποστηρικτικές δηλώσεις του για τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών "έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των Αστυνομικών".

Στην αντίπερα όχθη, ο Διευθυντής του NYPD, Μπιλ Μπράττον, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του μετά την εκλογή του Μπιλ ντε Μπλάσιο, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμαρχος έχει δείξει στο παρελθόν το ενδιαφέρον του για την Αστυνομία.

"Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο ενέκρινε κονδύλι της τάξεως των 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση των Αστυνομικών, ενώ τους παρείχε και αναβαθμισμένο τεχνικό εξοπλισμό, φροντίζοντας μεταξύ άλλων κάθε Αστυνομικός να έχει ένα smartphone."

Τέλος, ο κ. Μπράτον εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το ζήτημα αρχίζει να λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις.

"Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να ζητήσει συγγνώμη ο Δήμαρχος.  Το κακό είναι πως το θέμα έχει πάρει πολιτικο-κομματικές διαστάσεις, κάτι που είναι θλιβερό.  Αυτό που συνέβη είναι κάτι που θα έπρεπε να μας φέρνει κοντά και όχι να μας χωρίζει."