Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Επτά συλλήψεις για απειλές σε Αστυνομικούς

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αστυνομία στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου μια εβδομάδα μετά την διπλή δολοφονία των αστυνομικών στο Μπρούκλιν, καθώς έχει ήδη συλλάβει επτά άτομα τα οποία απείλησαν, από διάφορα μέσα, να συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον των ενστόλων.

 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κάποιοι εξ αυτών προανήγγειλαν δολοφονίες μέσω τηλεφώνου και Social Media, ενώ υπήρξαν και άλλοι που απείλησαν ευθέως, καλώντας το νούμερο άμεσης ανάγκης 911.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 41χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές, τηλεφώνησε στο 84ο Τομέα του NYPD - στο οποίο άνηκαν οι δυο δολοφονημένοι αστυνομικοί - κάνοντας μια φρικτή, όσο και εξοργιστική αναφορά - στο πρόσωπο του άτυχου Ράφαελ Ράμος.

"Θα μπορούσα να μιλήσω στον Ράμος; Ήθελα να μάθω εάν αφαιρέθηκαν οι σφαίρες από το κεφάλι του, γιατί θέλω να τις χρησιμοποιήσω να σκοτώσω κι άλλους", ανέφερε με απίστευτο θράσος ο 41χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη από το NYPD.

Παράλληλα, το αρμόδιο Τμήμα της Αστυνομίας εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός 26χρονου, ο οποίος ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες βαρέως οπλισμού που είχε στην κατοχή του, απειλώντας να βγει στον δρόμο και να σκοτώσει Αστυνομικούς.  Τέλος, ένας άλλος άνδρας συνελήφθη σε Τράπεζα του Queens, όταν ακούστηκε να μιλάει στο τηλέφωνο λέγοντας πως ο δολοφόνος του Μπρούκλιν "έπρεπε καλύτερα να σκοτώσει 'λευκούς' (σ.σ. οι δολοφονημένοι αστυνομικοί ήταν αλλοδαπής καταγωγής - Ισπανόφωνος και Κινέζος αντίστοιχα) για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα".

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, η σχέση του οποίου με το NYPD έχει διαταραχθεί, ευχαρίστησε τους πολίτες που έδωσαν στοιχεία στις Αρχές για κάποιους εκ των συλληφθέντων, αποτρέποντας τα χειρότερα.