Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Κλείνει το Μετρό λόγω του χιονιά - Στο "ψυγείο" το Μεγάλο Μήλο

Την διακοπή κυκλοφορίας των συρμών του Μετρό της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά στην 100ετη και πλέον Ιστορία του, ανακοίνωσε η ΜΤΑ, ενόψει της σφοδρής χιονόπτωσης που αναμένεται να κορυφωθεί κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ειδικότερα, τα τρένα θα σταματήσουν να κινούνται στις 11 το βράδυ, την ίδια ώρα δηλαδή που θα απαγορευθεί και η κυκλοφορία των ΙΧ στους δρόμους, για λόγους ασφαλείας. Έτσι, αν κάποιος... ξεχαστεί κάπου μακριά από το σπίτι του... "καλό του κουράγιο", αφού δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να κινηθεί και να φτάσει στον προορισμό του.

Ήδη, ο Κυβερνήτης Άντριου Κουόμο κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων μπορεί να αποδειχθούν πάρα πολύ σοβαρές, εάν το κοινό δεν λάβει υπόψη του το ύψος του χιονιού (πάνω από ένα ποδι) αλλά και τους έντονους ανέμους, που ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 50 μίλια την ώρα.

Όπως έχει τονιστεί, εάν κάποιος οδηγός εντοπιστεί να κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης μετά τις 11 μ.μ., τότε θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου, καθώς θα συλληφθεί και θα του απαγγελθούν άμεσα κατηγορίες.

Πλέον, το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον η Νέα Υόρκη θα μπορέσει να λειτουργήσει την Τρίτη, με δεδομένα τα προβλήματα στις μεταφορές αλλά και τον μεγάλο όγκο χιονιού που θα έχει συσσωρευτεί.