Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ποια τρένα καθυστερούν περισσότερο;

Οι διαμαρτυρίες για την «αιώνια αναμονή» στο μετρό της Νέας Υόρκης είναι συχνό φαινόμενο. Ποιες είναι όμως οι γραμμές που ταλαιπωρούν το κοινό περισσότερο; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον τίτλο αυτό κερδίζουν τα τρένα των γραμμών A και F, που προέρχονται από τον μπλε και πορτοκαλί τομέα του μετρό αντίστοιχα.

Το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός ότι το 30% των τρένων που δρομολογήθηκαν σε αυτές τις γραμμές το 2014, έφτασαν στον προορισμό τους με σχετική καθυστέρηση, ενώ ένα 12% διπλασίασε τον χρόνο αναμονής των επιβατών, φτάνοντας στα όρια της μεγάλης καθυστέρησης.

Όπως τονίζουν τακτικοί επιβάτες των γραμμών Α και F, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται καθυστερήσεις των 15 και 20 λεπτών σε ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός, αναγκάζοντας το κοινό να περιμένει την επόμενη αμαξοστοιχία καθώς δεν υπάρχει επαρκής χώρος για άλλα άτομα.

Πάντως, ανάλογο πρόβλημα παρουσιάζει στο σύνολό της η «πράσινη γραμμή» της Lexington Avenue, με τα τρένα 4, 5 και 6 να μην μπορούν να αντέξουν πάντα το πολυπληθές κοινό στο οποίο απευθύνονται, καθώς υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται από 1,5 εκατομμύριο Νεοϋορκέζους.

Σε κάθε περίπτωση, η ΜΤΑ τονίζει ότι οι καθυστερήσεις αυτές έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους 18 μήνες, λόγω των εργασιών που απαιτήθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών του Σάντυ, ενώ υπενθυμίζουν πως υπάρχουν και πολλές διακοπές λόγω αστυνομικών ελέγχων.