Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ένας χρόνος μετά την φονική έκρηξη - Θυμηθείτε τον Έλληνα νεκρό (Video)

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, λίγο πριν τις 9:30 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης).  Το Ανατολικό Χάρλεμ δονείται από μια απίστευτη έκρηξη.  Πυκνός καπνός καλύπτει την περιοχή.  Δεκάδες τραυματίες κι ένας μεγάλος αριθμός αγνοουμένων.  Λίγο αργότερα αποκαλύπτεται ότι δυο συγκροτήματα κατοικιών μεγάλου ύψους έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη.  Θυμηθείτε το τραγικό περιστατικό που συνέβη πριν από ένα χρόνο, κοστίζοντας την ζωή σε οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και του 42χρονου Ανδρέα Παναγόπουλου.

Τα δυο κτίρια βρίσκονταν στην συμβολή της Park Avenue και της 116 Street και στο σημείο έσπευσε άμεσα μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Στις 6:30 το πρωί της ίδιας ημέρας ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί, ενώ στις 5:30 το απόγευμα γνωστοποιήθηκε ότι 64 συνολικά είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι πέντε είναι σοβαρά, ενώ ανυπολόγιστος ήταν ακόμη ο αριθμός των αγνοούμενων.  Τις πρώτες ώρες, ήταν διάχυτος ο φόβος ότι επρόκειτο για μια νέα τρομοκρατική ενέργεια στην "καρδιά" της αμερικανικής μεγαλούπολης.  Τελικά έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για ατύχημα που σχετιζόταν, κατά πάσα πιθανότητα, με διαρροή φυσικού αερίου.

Για τον Ανδρέα Παναγόπουλο επικράτησε ένα πραγματικό θρίλερ. Οι φίλοι του τον καλούσαν συνεχώς στο κινητό αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν, με αποτέλεσμα να μπουν κακές σκέψεις εξ αρχής.  Άλλωστε, η σύντροφός του, Λ. Πέρες - Αλμέιντα, γνώριζε πως βρισκόταν στο σπίτι, απ' όπου και δούλευε πάνω σε συγκεκριμένο πρότζεκτ.  Αργά το βράδυ, λανθασμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 42χρονος μουσικός ήταν ζωντανός σε νοσοκομείο.  Η σύζυγός του τον αναζήτησε, όμως μετά από λίγο πληροφορήθηκε ότι δεν ήταν αυτός.  Λίγες ώρες αργότερα, το μοιραίο επιβεβαιώθηκε: Ο Ανδρέας ήταν νεκρός, μαζί με άλλα επτά άτομα, που βρέθηκαν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν πραγματικά συγκλονιστικές.  Η σύζυγος του Ανδρέα Παναγόπουλου βρήκε το κουράγιο και μίλησε για αυτόν στην κάμερα του New Greek TV.  

Εκτός από τους νεκρούς, υπήρχαν και δεκάδες άτομα που έχασαν τα πάντα και έμειναν κυριολεκτικά... άστεγοι.  Ο Γολγοθάς για αυτούς μόλις είχε ξεκινήσει.  Λίγες ημέρες αργότερα, η ConEdisson (σ.σ. μια μορφή αμερικανικής "Δ.Ε.Η."), θα ξεκινήσει καμπάνια, προκειμένου να εφιστήσει την προσοχή στο κοινό σε περίπτωση που παρατηρούνται ασυνήθιστες οσμές στις - απαρχαιωμένες - εγκαταστάσεις παροχής φυσικού αερίου, ούτως ώστε να καλεί άμεσα την εταιρεία.

Μια τέτοια οσμή στην οποία δεν δόθηκε σημασία θεωρείται πλέον δεδομένο ότι κόστισε οκτώ ζωές.