Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αποχαιρέτησε τον ήρωα αστυνομικό

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 25χρονο Αστυνομικό Μπράιαν Μουρ, ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος την περασμένη εβδομάδα.

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική νεκρώσιμο ακολουθία, η οποία τελέστηκε στον Καθολικό Ναό του Saint James στο Long Island, η μπάντα έδωσε το δικό της πένθιμο χρώμα, παίζοντας το κομμάτι « Amazing Grace" όταν κατέφτασε η σωρός του Αστυνομικού.

Στην συνέχεια, ο Αστυνομικό ς Διευθυντής Ουίλιαμ Μπράττον εξήρε το ήθος αλλά και την πίστη στο καθήκον που επεδείκνυε ο εκλιπών, ο οποίος θεωρείτο ένας από τους συνεπέστερους αστυνομικούς της γενιάς του.

Στον δικό του επικήδειο λόγο ο Ρεπουμπλικανός Βουλευτής Πήτερ Κινγκ άφησε αιχμές για την εν γένει στάση της κοινωνίας, τονίζοντας ότι χρειάζονται περιπτώσεις σαν του Μουρ για να αντιληφθεί τελικά η κοινωνία την αξία της αποστολής του NYPD.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουρ είναι ο τρίτος αστυνομικός που χάνει την ζωή του από τον Δεκέμβριο, από τους πέντε συνολικά που είχαν τραυματιστεί σοβαρά εν ώρα καθήκοντος.