Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο τρίτος πιο ζεστός Μάιος της Ιστορίας

Ο τρίτος πιο ζεστός Μάιος στην Ιστορία της Νέας Υόρκης ήταν αυτός του 2015, όπως προκύπτει από τον σχετικό υπολογισμό του μέσου όρου των θερμοκρασιών.

 

Μπορεί η φετινή χρονιά να προσφέρει, επί του παρόντος, τις αναμνήσεις ενός πολύ βαρύ και κρύου χειμώνα, όμως το καλοκαίρι... κλείνει το μάτι στη Νέα Υόρκη, πριν καλά - καλά φτάσουμε στο θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) και την ημερολογιακή έναρξή του.  Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύεται από τις θερμοκρασίες του Μαϊου, οι οποίες "φλερταραν" με ρεκόρ που κρατούν πάνω από 100 χρόνια, καθιστώντας τον φετινό Μάιο ως έναν από τους θερμότερους της Ιστορίας.

Ειδικότερα, με 68.5 βαθμούς Φαρενάιτ μέσο όρο ημερησίως, το Μάιος 2015 είναι ο τρίτος πιο ζεστός της Ιστορίας για τη Νέα Υόρκη - τουλάχιστον από την περίοδο που υπάρχουν αρχεία μετρήσεων - καθώς μεγαλύτεροι αριθμοί καταγράφηκαν μόνο το... 1880 (68.9) και το 1991 (68.7).  Είναι δηλαδή ο θερμότερος της τελευταίας εικοσαετίας.

Να αναφερθεί ότι το 2015 εξελίσσεται σε περίοδο των ρεκόρ, αφού ο Φεβρουάριος 2015 ήταν ο... ψυχρότερος των τελευταίων 130 ετών.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για υψηλές "πτήσεις" του υδράργυρου και τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα παραπέμπει περισσότερο στον... Σεπτέμβριο.