Log in
A+ A A-

Οι Ομπάμα στο πλευρό του Μπάιντεν

Τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε την Κυριακή το ζεύγος Ομπάμα, προκειμένου να συλλυπηθεί για την απώλεια του γιου του, Μπο, που έφυγε από την ζωή το Σάββατο σε ηλικία 46 ετών.

 

Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Ομπάμα ακύρωσε την προγραμματισμένη δεξίωση στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να συμμετάσχει στο πένθος του Αντιπροέδρου και στενότερου συνεργάτη του στην διακυβέρνηση της χώρας.

Το ήθος και την κοινωνική παρουσία του Μπο Μπάιντεν εξήρε με δηλώσεις του και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως τον "γιο και πατέρα που ο καθένας θα ήθελε να έχει" ενώ αναφέρθηκε και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διακατείχε, αφού προτίμησε να υπηρετήσει ως αξιωματικός στο Ιράκ και να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του από την "ασφάλεια" των εδράνων της Γερουσίας, όπου είχε την δυνατότητα να αντικαταστήσει τον πατέρα του μετά την εκλογή του στην αντιπροεδρία.

Παρά την μικρή ηλικία του, ο Μπο Μπάιντεν είχε αντιμετωπίσει κατά καιρούς διάφορα προβλήματα υγείας.  Το πρώτο σημαντικό ήταν το 2010, όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ το 2013 διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο.  Υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες και θεωρήθηκε ότι είχε διαφύγει τον κίνδυνο.  Όμως, από τα μέσα της φετινής άνοιξης υποτροπίασε, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει χάσει εδώ και 43 χρόνια την σύζυγο και την κόρη του σε τροχαίο, από το οποίο είχε σωθεί ως εκ θαύματος ο Μπο και ο δεύτερος γιος του.

Ο Μπο Μπάιντεν, ο οποίος διετέλεσε επί οκτώ χρόνια Γενικός Εισαγγελέας στο Ντέλαγουερ και επρόκειτο το 2016 να διεκδικήσει την θέση του Κυβερνήτη της Πολιτείας, αφήνει πίσω του την σύζυγο και τα δυο παιδιά του.