Log in
A+ A A-

Αποχαιρέτησαν τον Μπο Μπάιντεν

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι οικογένειες Ομπάμα και Κλίντον, έδωσαν το παρών στην κηδεία του Μπο Μπάιντεν, γιο του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, που έφυγε πρόωρα από την ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.

Στον επικήδειο λόγο του, ο Μπαράκ Ομπάμα υπενθύμισε ότι ο Μπο Μπάιντεν είχε ξεπεράσει την τραγωδία που βίωσε όταν ήταν παιδί, τον θάνατο της μητέρας του, για να ζήσει μία ζωή «που είχε νόημα, μία ζωή για τους άλλους», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο κ. Ομπάμα εξήρε το γεγονός ότι παρά το βαρύ όνομα που κουβαλούσε, ο Μπο Μπάιντεν θέλησε να ακολουθήσει μια δική του ξεχωριστή πορεία και να παραμείνει αυθεντικός.

Η ατμόσφαιρα έγινε ακόμη πιο συγκινητική στο τέλος του τελετουργικού, όταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Coldplay Κρις Μάρτιν τραγούδησε, με τη συνοδεία της κιθάρας του, το τραγούδι «Til Kingdom Come».

Συγκίνηση στους παρεβρισκόμενους προκάλεσε η οικογένεια του Μπο Μπάιντεν και ειδικότερα τα δυο ανήλικα παιδιά του, τα οποία υπέμειναν με στωικότητα την δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού του πατέρα τους.