Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το Δικαστήριο αθώωσε...τον σκύλο

Αθωωτική απόφαση για τους ιδιοκτήτες ενός σκύλου που συγκρούστηκε με ποδηλάτη και προκάλεσε τον τραυματισμό του έλαβε Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αλλάζοντας τα δεδομένα σε πολλές ανάλογες υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.Μια απόφαση η οποία στο μέλλον θα έχει την δική της σημασία έλαβε Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για μια υπόθεση κατά την οποία ένας ποδηλάτης είχε τραυματιστεί από σύγκρουση με σκύλο και υπέβαλε μήνυση εναντίον των ιδιοκτητών του για το γεγονός ότι το τετράποδο βρέθηκε στον δρόμο του.

Το περιστατικό είχε συμβεί στο Central Park και προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις για το κατά πόσον οι ιδιοκτήτες είναι τελικά υπεύθυνοι για τις κινήσεις του σκύλου σε έναν χώρο που θεωρείται ελεύθερος.

Από την πλευρά του, το Δικαστήριο απέρριψε τελικά την προσφυγή του ποδηλάτη, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για το γεγονός ότι δεν απέφυγε τον σκύλο και βγήκε σε χώρο που κινούνταν πεζοί και, συνεπώς, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες του σκύλου θα μπορούσαν να υποστούν κυρώσεις μόνο αν αυτός είχε ιστορικό επιθετικότητας και κινούταν εκούσια εναντίον του ποδηλάτη. Αντίθετα, το δεδικασμένο αυτό δεν ισχύει για μη κατοικίδια ζώα, αφού σε μια αντίστοιχη περίπτωση στην οποία μια αγελάδα είχε πέσει πάνω σε αυτοκίνητο, η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον ιδιοκτήτη της.