Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα τύπου Βοστώνης

Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα τύπου Βοστώνης στην καρδιά της Νέας Υόρκης, τελικώς όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Ο λόγος για δυο νεαρούς ισλαμιστές, οι οποίοι επρόκειτο να χτυπήσουν σε κεντρικό σημείο χρησιμοποιώντας κατσαρόλα – βόμβα, ανάλογη με αυτές των αδερφών Τσαρνάεφ τον Απρίλιο του 2013, που σκόρπισαν το αίμα και τον θάνατο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο ένας εξ αυτών ονομάζεται Μάντερ Ομαρ Σαλεχ, είναι 20 ετών και διέμενε μόνιμα στο Κουήνς. Οι Αρχές είχαν εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του, καθώς για αρκετό καιρό αναζητούσε πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με την κατασκευή αναλόγων βομβών, αναζητώντας παλαιότερες οδηγίες αναρτημένες από τους μακελάρηδες του Μαραθωνίου.

Μάλιστα, είχε εκθειάζει απροκάλυπτα πολύνεκρες επιθέσεις, όπως αυτήν του περασμένου Ιανουαρίου στο περιοδικό Σαρλί Εμπντό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για έναν επίδοξο τρομοκράτη που εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας από τους πολλούς «μοναχικούς λύκους» που έχουν εντοπιστεί σε 50 Πολιτείες και θεωρούνται ο νούμερο ένα κίνδυνος για μια πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια.