Log in
A+ A A-

Το CNN αναρωτιέται αν πρέπει να... πάμε Ελλάδα

"Μήπως να ακυρώσετε τα σχέδιά σας για διακοπές στην Ελλάδα;".  Με αυτόν τον τίτλο, ο αρθρογράφος του CNN έθεσε το σχετικό ερώτημα, εκφράζοντας και τις δικές του αμφιβολίες για το κατά πόσον η Ελλάδα είναι ιδανικός τουριστικός προορισμός για αυτό το καλοκαίρι, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί.

 «Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της επίτευξης συμφωνίας ώστε να αποτραπεί η βραχυπρόθεσμη οικονομική καταστροφή», αναφέρει το CNN αλλά τονίζει ότι η απειλή ενός Grexit και η επαναφορά της Ελλάδας στη δραχμή, είναι ένα σενάριο που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς θα επηρεαστούν τα εκατομμύρια των παραθεριστών.

«Τι θα γίνει με τις πιστωτικές κάρτες; Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα δέχονται τα καταστήματα πληρωμές σε ευρώ; Yπάρχει θέμα ασφάλειας;» ρωτά ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Eνδεχόμενες ταραχές ή αύξηση της εγκληματικότητας. Θα συνεχίσουν τα πλοία κανονικά τα δρομολόγιά τους ή υπάρχει κίνδυνος να «παγιδευτούν» στην Ελλάδα; Oι τιμές θα αυξηθούν ή θα πέσουν;».

Το άρθρο αναφέρει ότι οι τουρίστες είναι διασφαλισμένοι και φιλοξενεί δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη: «Είμαστε προετοιμασμένοι και διαβεβαιώνουμε για την ασφάλεια των τουριστών».