Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Υπερσύγχρονος σταθμός για ζώα στο αεροδρόμιο Κένεντι

Έναν πρωτοποριακό και πολυτελή σταθμό φιλοξενίας ζώων θα διαθέτει από την επόμενη χρονιά το διεθνές αεροδρόμιο "Κένεντι" της Νέας Υόρκης, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 48 εκατομμύρια δολάρια.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, ο εν λόγω σταθμός θα ονομάζεται ARK ("Κιβωτός" - εμπνευσμένο από το Νώε), θα έχει συνολική έκταση 165.000 τ.μ. και θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 70.000 ζώα, που αναχωρούν ή καταφθάνουν στον αερολιμένα.

Μάλιστα, τονίζεται ότι το τμήμα αυτό θα έχει ξεχωριστούς χώρους για κάθε είδους ζώο, προβλέποντας τις απαιτούμενες ανέσεις ακόμη και για... πιγκουίνους, που ενίοτε μεταφέρονται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου.

Όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ του Associated Press, η νέα αυτή εγκατάσταση δεν θα λύσει μόνο τα χέρια ιδιοκτητών που ταξιδεύουν με τα κατοικίδιά τους, αλλά θα εξυπηρετήσει και περιπτώσεις τετράποδων που μένουν σε υποχρεωτική καραντίνα δυο-τριών ημερών μετά την άφιξή τους - όπως είναι τα άλογα - ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ασθένεια.

Σήμερα, η μοναδική παροχή του JFK στους τετράποδους ταξιδιώτες είναι ένας παλιός σταθμός, ο οποίος χρονολογείται από το 1951!