Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Η ζέστη φέρνει...εγκλήματα

Καταγεγραμμένη στους επίσημους αριθμούς είναι η αύξηση της εγκληματικότητας στη Νέα Υόρκη, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στις ανθρωποκτονίες και τα περιστατικά πυροβολισμών.  

Η κατάσταση αυτή επιβαρύνθηκε αρκετά μετά από ένα πολύ έντονο και ταραχώδες Σαββατοκύριακο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το δύσκολότερο της χρονιάς για την Αστυνομία της Νέας Υόρκης.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία, μέχρι και την Κυριακή που μας πέρασε καταγράφηκαν 186 ανθρωποκτονίες, με τον αντίστοιχο περσινό αριθμό να κινείται στις 169.  Αυτό σημαίνει μια αύξηση της τάξεως του 10%, η οποία είναι κάπως μικρόερη σε ό,τι αφορά στους πυροβολισμούς, που καταμετρήθηκαν 622, ανεβασμένοι κατά 2% σε σχέση με τους 610 περσινούς.  

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Αρχών τόνισαν ότι η έξαρση της εγκληματικότητας τις ημέρες με ζέστη είναι αναμενόμενη, καθώς οι πολίτες έχουν την τάση να κυκλοφορούν πιο πολύ έξω ή να συμμετάσχουν σε πάρτυ και άλλες εκδηλώσεις, κατά τις οποίες – για ευνόητους λόγους – μπορεί να γίνουν ευάλωτοι σε συμπλοκές και εν γένει παραβατικές συμπεριφορές.