Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Η ΜΤΑ δεν πληρώνει αποζημιώσεις για τα σιδηροδρομικά ατυχήματα

Χωρίς ποινική ή αστική ευθύνη της ΜΤΑ κλείνουν οι περισσότερες υποθέσεις ατυχημάτων στις αποβάθρες, όπως προκύπτει από τα σχετικά στατιστικά των τελευταίων πέντε ετών.

 

Ειδικότερα, το 90% από τις 92 μηνύσεις και αγωγές που έχουν υποβληθεί εναντίον της ΜΤΑ έχουν κριθεί υπέρ της εταιρείας μέσων μαζικής μεταφοράς της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα, στις περισσότερες περιπτώσεις να μην πληρώνει καν αποζημίωση.

Ειδικότερα, στις 73 από τις 92 υποθέσεις η ΜΤΑ δεν κατέβαλε ούτε ένα δολάριο.  Σε άλλες 9 περιπτώσεις κατέβαλε κατά μέσο όρο 40.000 δολάρια ενώ σε πέντε περιπτώσεις που κρίθηκαν εναντίον της έδωσε ένα συνολικό ποσό αποζημιώσεων 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση της ΜΤΑ θεωρεί ότι, κατά κύριο λόγο, όσοι πέφτουν στις αποβάθρες έχουν ακέραια ευθύνη για ό,τι τους συμβεί, αφού, με κάθε ευκαιρία, τόσο από τα μεγάφωνα όσο και από την σχετική σήμανση επισημαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρχει προσοχή, να μην υπερβαίνει κανένας την προκαθορισμένη απόσταση από την σιδηροδρομική γραμμή και να λαμβάνεται υπόψη το κενό μεταξύ αποβάθρας και συρμού.

Σε κάθε περίπτωση, βάσει νέου πολιτικού προγράμματος, η ΜΤΑ θα επιχειρήσει να απελευθερώσει τους υπαλλήλους βάρδιας των σταθμών από τον γκισέ του ταμείου και να τους δώσει ευελιξία κινήσεων στο σταθμό, προκειμένου να μπορούν να ελέγχουν πιο άμεσα την κατάσταση στις αποβάθρες.