Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Οργή για τον θάνατο του αστυνομικού

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στη Νέα Υόρκη ο θάνατος ενός 33χρονου αστυνομικού από τα πυρά κακοποιού στο Ανατολικό Χάρλεμ.

Πρόκειται για τον Ράντολφ Χόλντερ, ο οποίος πυροβολήθηκε κατά την διάρκεια καταδίωξης ενός υπόπτου για την κλοπή ποδηλάτων στην East 120 Street, δίπλα από το FDR Drive.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο Χόλντερ ήταν μεταξύ των ενστόλων που παρενέβησαν στην περιοχή μετά τις αναφορές για ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τότε, καταγγέλθηκε από έναν άνδρα ότι είχε διαπραχθεί κλοπή ποδηλάτου. Κατά την καταδίωξη των υπόπτων, ο Χόλντερ δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από τον βασικό δράστη, ο οποίος στην συνέχεια επίσης πυροβολήθηκε και ακινητοποιήθηκε.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, είναι ο 30χρονος Τάιρον Χάουαρντ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένος προκειμένου να κληθεί αργότερα να λογοδοτήσει στις Αρχές. Ο Χόλντερ είναι ο τέταρτος αστυνομικός του NYPD που χάνει την ζωή του μέσα στους τελευταίους 11 μήνες.  Ήταν μετανάστης από την Γκουιάνα και εντάχθηκε στο Σώμα το 2010.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο κήρυξε την πόλη σε πένθος και έδωσε εντολή οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες.