Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Ανοιχτή συνέντευξη - συζήτηση για την οπλοκατοχή

Τις θέσεις του αλλά και το σκεπτικό του περιορισμού της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλύσει απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την διάρκεια της εμφάνισής του στο CNN.

Σε μια ζωντανή ομιλία, ο κ. Ομπάμα θα αναπτύξει την επιχειρηματολογία του και θα ζητήσει εκ νέου την υποστήριξη της Αμερικανικής Κοινής Γνώμης στο επίμαχο αυτό θέμα, εστιάζοντας στις μαζικές δολοφονίες από αλλόφρονες που έχουν λάβει χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια, αλλά και την διαρκώς αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας.

Παρόλα αυτά, στην αποψινή εμφάνιση του προέδρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ και θα περιλαμβάνει συνέντευξη στον Άντερσον Κούπερ, θα υπάρξουν ζωντανές ερωτήσεις του κοινού, που θα αποτελείται από εκπροσώπους φορέων και συλλογικών δράσεων κι από τις δυο πλευρές, δηλαδή κι από αυτούς που δεν συμμερίζονται τις θέσεις του κ. Ομπάμα.

Πάντως, η Εθνική Ένωση Βιομηχανιών Όπλων αρνήθηκε να συμμετάσχει στην διαδικασία, ανακοινώνοντας πως θεωρεί ανούσια την παρουσία εκπροσώπου της σε μια τηλεοπτική παραγωγή σχεδιασμένη από τον Λευκό Οίκο.