Log in
A+ A A-

Κλίντον: Εκδήλωση με Ελληνοαμερικανούς

Την πρώτη εκδήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητας της Χίλαρυ Κλίντον διοργάνωσαν ισχυρά μέλη της ελληνικής ομογένειας σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϋ, Ιλινόις και Ουάσιγκτον DC.

Πρωτοστάτης ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας, Ντένις Μέχιελ, γνωστός για τις στενές σχέσεις του με την οικογένεια Κλίντον και υποψήφιος αντικυβερνήτης στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Την κ. Κλίντον παρουσίασε στο ακροατήριο ο Άντι Μανάτος, πρώην συνεργάτης του Μπιλ Κλίντον και επίσης προσωπικός φίλος της πρώην Υπουργού Εξωτερικών.

Παράλληλα, η διεισδυτικότητα της κ. Κλίντον στην ελληνική κοινότητα ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο επικεφαλής της εκστρατείας της, Τζον Ποντέστα, έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του. Πάντως, μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν έχει ανακοινωθεί η σύσταση σε Σώμα μιας επίσης ελληνοαμερικανικής επιτροπής για την στήριξη της Κλίντον.

Από την πλευρά της, η κ. Κλίντον εξήρε την δραστηριότητα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ έκανε αναφορά και σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως αυτό της προσφυγικής κρίσης, τα θρησκευτικά δικαιώματα των ελληνορθοδόξων της Κωνσταντινούπολης αλλά και το Κυπριακό.