Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Επισκέφθηκε τζαμί στις ΗΠΑ

Το ένα μετά το άλλο σπάει τα αμερικανικά «ταμπού» ο πρόεδρος Ομπάμα, ενόψει την λήξης της θητείας του. Αφού έγινε ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε φυλακές, ο Ομπάμα θα επισκεφθεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του ένα τζαμί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματίσει τη σχετική επίσκεψη για τις 3 Φλεβάρη, σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ αυξάνονται τα αντι-μουσουλμανικά αισθήματα, κάτι που αποδίδεται εν μέρει και στη ρητορική του υποψήφιου για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρόεδρος θα επισκεφθεί το τζαμί της Ισλαμικής Κοινότητας της Βαλτιμόρης για να γιορτάσει την συνεισφορά του αμερικανών μουσουλμάνων στο έθνος και τη σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας» ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο Ομπάμα θα συναντήσει τα μέλη της κοινότητας και θα απευθύνει ομιλία στην οποία θα υπογραμμίζει τη «σημασία του να μένει κανείς πιστός στις αρχές του», ενώ θα υπερασπιστεί τη θρησκευτική ελευθερία.

thetoc.gr