Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ξεκίνησαν οι μηνύσεις για τον εκτροχιασμό

Ξεκινάει η βροχή μηνύσεων και αγωγών από πλευράς των δικηγόρων των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος του Μπρονξ, οι οποίες θα στοχεύουν τόσο την εταιρεία, όσο και τον μηχανοδηγό, που φαίνεται πως φέρει ευθύνη για τον εκτροχιασμό του μοιραίου τρένου της Metro North.

Η πρώτη προσφυγή στην Δικαιοσύνη θα γίνει από πλευράς της Denise Williams, μιας συνταξιούχου ενστόλου η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην σπονδυλική στήλη και σε άλλα σημεία του σώματός της.

Παρά το γεγονός ότι δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή της, η Ουίλιαμς έχει υποστεί συντριπτικά τραύματα και μπαίνει σε μια διαδικασία ταλαιπωρίας και μακράς θεραπείας με αποτέλεσμα, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της να είναι ιδιαίτερα εξοργισμένοι με τους υπεύθυνους της εταιρείας.

"Κανένα τρένο δεν πρέπει να εκτροχιάζεται και κανένα τρένο δεν πρέπει να τρέχει με ταχύτητα 83 μιλίων την ώρα σε χώρο με επιτρεπόμενη ταχύτητα τα 30", δήλωσε λακωνικά ο δικηγόρος της, λίγο πριν καταθέσει την μήνυση τόσο εναντίον του μηχανοδηγού όσο και εναντίον της εταιρείας.

Από την πλευρά των επιθεωρητών της NTSB, οι οποίοι σταδιακά καταρρίπτουν τους αρχικούς ισχυρισμούς περί "ξαφνικού τεχνικού προβλήματος", αναφέρεται ότι τα τρένα της Metro North θα έπρεπε να είναι εξοπλισμένα με το σύστημα PCT (Possible Train Control) το οποίος δύναται να ακινητοποιήσει το τρένο ακόμη και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η ταχύτητά του αγγίζει πολύ επικίνδυνα επίπεδα.

Στο μεταξύ, ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε και διαψεύδεται η πληροφορία ότι ο οδηγός κοιμήθηκε για δευτερόλεπτα λίγο πριν τον εκτροχιασμό, με τους εκπροσώπους των επιθεωρητών να παραπέμπουν στο τελικό πόρισμα που θα συνταχθεί σε λίγες ημέρες.