Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ξενύχτησαν για την επιμνημόσυνη δέηση του Ν. Μαντέλα

Μπορεί η επιμνημόσυνη δέηση για το Νέλσον Μαντέλα να πραγματοποιήθηκε σε "απαγορευτική" ώρα για τους Νεοϋορκέζους που εργάζονταν (04:00 πμ), λόγω διαφοράς με τη Νότιο Αφρική, παρόλα αυτά όμως οι πιστοί υποστηρικτές του εκλιπόντος ηγέτη έμειναν ξύπνιοι όλοι νύχτα, προκειμένου να παρακολουθήσουν το τελετουργικό από την αρχή.

Επίκεντρο αποτέλεσε το εστιατόριο "Madiba" στο Fort Greene του Brooklyn, το οποίο και έχει ονομαστεί έτσι προς τιμήν του Μαντέλα. Οι ιδιοκτήτες είχαν δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο πως θα τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο την μνήμη του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής, έχοντας προγραμματίσει την προβολή της εκδήλωσης σε γιγαντοοθόνη, ανεξαρτήτως της προχωρημένης ώρας.

"Είναι μια κομβική στιγμή της Ιστορίας. Ένας ζωντανός θρύλος έφυγε από την ζωή και θέλαμε να παρακολουθήσουμε την κηδεία του, πώς εκατομμύρια άνθρωποι τον αποχαιρετούν και τι έχουν να πουν για αυτό", ανέφερε ένας από τους παρεβρισκόμενους, ο οποίος αψήφισε το γεγονός πως πολύ νωρίς το πρωί έπρεπε να βρίσκεται στον χώρο εργασίας του.

Το εστιατόριο Madiba αποτέλεσε χώρο συγκέντρωσης των υποστηρικτών και θαυμαστών του Νέλσον Μαντέλα, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του.