Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αλλάζουν οι κανόνες για την άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών οχημάτων

Στην επίσπευση της διαδικασίας επέμβασης της Πυροσβεστικής σε κατεπείγοντα περιστατικά στοχεύει το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης, περνώντας ένα νέο κανονισμό, ο οποίος αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα.

Πρόκειται για την πρόταση "Ariel Russo Response Time Reporting Act", που πήρε το όνομά του από την 4χρονη Άριελ Ρούσσο.  Πρόκειται για ένα άτυχο κοριτσάκι, το οποίο παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο οδηγό, που εκείνη την στιγμή προσπαθούσε να ξεφύγει από την Αστυνομία.  Όπως φάνηκε στην συνέχεια, η μικρή Άριελ θα μπορούσε να κρατηθεί στην ζωή, εάν το Πυροσβεστικό όχημα έφτανε στο σημείο νωρίτερα, προκειμένου να την απεγκλωβίσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.  Έκτοτε, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσον το σύστημα επέμβασης της Πυροσβεστικής στα περιστατικά είναι δύσκαμπτο, με αποτέλεσμα να προωθούνται σήμερα κομβικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, ο χρόνος που απαιτήθηκε για να φτάσει στο περιστατικό ένα πυροσβεστικό όχημα θα υπολογίζεται από την στιγμή που ελήφθη το τηλεφώνημα και όχι από την ώρα που θα ξεκινήσει από την βάση του, με αποτέλεσμα τα κριτήρια πλέον να είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

"Δυστυχώς, η Άριελ έφυγε από την ζωή, ελπίζω όμως ο θάνατός της να αποτελέσει την αφορμή προκειμένου η πυροσβεστική να επεμβαίνει άμεσα και να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές", δήλωσε η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, Sofia Russo.