Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Στην Αθήνα το Νοέμβριο

Μόλις μία εβδομάδα μετά τις αμερικανικές εκλογές που διεξάγονται στις 8 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επισκεφθεί -σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες- την Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Αμερικανός Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 14 και 15 Νοεμβρίου, πριν μεταβεί στο Βερολίνο.

Προς το παρόν πάντως το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει την επίσκεψη, ενώ η αμερικανική πλευρά απαντά πως δεν έχει κάτι σχετικό να ανακοινώσει ακόμη, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον.

Λίγο νωρίτερα, κατά την επίσημη επίσκεψη του Ιταλού Πρωθυπουργού, ο κ. Ομπάμα έκανε δήλωση για το προσφυγικό με αναφορά στην Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές, προσθέτοντας ότι η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γερμανία δεν μπορούν να επωμίζονται περισσότερους πρόσφυγες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

"Είναι προς το στρατηγικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να διασφαλίσουν ότι η προσφυγική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη θα επιλυθεί" είπε ο αμερικανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ματέο Ρέντσι.