Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Στόχος ληστών οι ποδηλάτες

"Καμπανάκι κινδύνου" για τους ποδηλάτες που διέρχονται τον δρόμο στο Hudson River, καθώς, σύμφωνα με το NYPD, έχουν καταγραφεί αυξημένα κρούσματα επιθέσεων, με σκοπό την ληστεία.

 

Σύμφωνα με τις Αρχές, υπάρχουν καταγγελίες για άγνωστα άτομα που στήνουν καρτέρι τις βραδινές ώρες και, στην συνέχεια, όχι μόνο ληστεύουν, αλλά επιτίθενται και χτυπούν με αγριότητα τους διερχόμενους ποδηλάτες.

"Ζω σε αυτήν την περιοχή για 35 χρόνια και, για πρώτη φορά, δεν αισθάνομαι ασφαλής για να κατέβω στην πόλη.  Ήταν πολύ τραυματική εμπειρία", δήλωσε στο CBS ο Keith Cho, ένα από τα θύματα των επιθέσεων.

"Ήταν ένα σκοινί στην μέση του δρόμου, το οποίο και είδα αργά, με αποτέλεσμα να πέσω κάτω.  Στην συνέχεια με γρονθοκόπησαν και με λήστεψαν", συνεχίζει το θύμα, από το οποίο οι δράστες όχι μόνο έκλεψαν το ποδήλατο, αλλά του απέσπασαν τα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι, πιθανότατα, οι επανειλημμένες επιθέσεις συνδέονται μεταξύ τους και, ενδεχομένως, οι δράστες να είναι τα ίδια πρόσωπα ή μέλη της ίδιας σπείρας.

Από την πλευρά τους, οι ποδηλάτες τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει εντονότερη αστυνόμευση αφού, όπως αναφέρουν "ακόμη κι αν φωνάξουμε, δεν πρόκειται να μας ακούσει κανένας".