Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Από ανθρώπινο λάθος ο θάνατος της 4χρονης Αριελ Ρουσσο

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται, τελικά, η καθυστερημένη άφιξη του ασθενοφόρου, που κόστισε την ζωή στην τετράχρονη Άριελ Ρούσο, τον περασμένο Ιούνιο, στο Upper West Side του Manhattan.

Το άτυχο κοριτσάκι, το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, ψυχορραγούσε στο οδόστρωμα, την ώρα που το ασθενοφόρο, παρά την άμεση κλήση της υπηρεσίας, δεν έφτανε στο σημείο για να την παραλάβει.  Σύμφωνα με το πόρισμα της σχετικής έρευνας, το σύστημα κατέγραψε τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και η μικρή Άριελ να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Οι υπεύθυνοι βάρδιας είχαν αρχικά ισχυριστεί ότι αντιμετώπιζαν τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην ειδοποιηθεί άμεσα το ανάλογο όχημα έκτακτης βοήθειας για να σπεύσει σε βοήθεια.  Όπως όμως αποδείχθηκε, παρά τα προβλήματα που προκαλούσαν εκείνη την περίοδο οι εργασίες αναβάθμισης του συστήματος, την μοιραία στιγμή του δυστυχήματος τα πάντα λειτουργούσαν κανονικά.

Πλέον, αναμένεται να επιρριφθούν ευθύνες και οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι να λογοδοτήσουν, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης πρόσφατα εισήγαγε προς ψήφιση νέους κανονισμούς, που απλουστεύουν την διαδικασία ενεργοποίησης των ασθενοφόρων.