Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές σε Μπρούκλυν και Μπρονξ

Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός δυο μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν τις νυχτερινές ώρες σε διαμερίσματα, στο Μπρούκλυν και το Μπρονξ αντίστοιχα.

Το πρώτο, χρονικά, περιστατικό καταγράφηκε στο Μπρονξ, στις 10:30 το βράδυ, με θύματα δυο άνδρες, 49 και 44 ετών αντίστοιχα.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, η φωτιά ξεκίνησε από το σαλόνι ενός διαμερίσματος στο τελευταίο πάτωμα ενός εξαόροφου κτιρίου, στην διεύθυνση 2700 Grand Concourse.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ένας ένοικος απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και πήγε πόρτα - πόρτα στα διαμερίσματα, προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι γείτονές του.

Στο εν λόγω περιστατικό, τραυματίστηκαν τρεις Πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στην δεύτερη πυρκαγιά, που σημειώθηκε στο Μπρούκλυν, μια 16χρονη μαθήτρια άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ οι δυο αδερφές της, 24 και 27 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην East 8th Street, κοντά στο Beverly Road, με την φωτιά να ξεκινάει στις 5.45 το πρωί από διαμέρισμα του 2ου ορόφου.  Γρήγορα επεκτάθηκε στον τρίτο όροφο, όπου κατοικούσαν οι τρεις άτυχες αδελφές, με αποτέλεσμα η μικρότερη να χάσει την ζωή της.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επίσης και δυο άνδρες, 57 και 69 ετών, αλλά η κατάστασή τους είναι σταθερή.