Log in
A+ A A-

Φωτορεπορτάζ από Νέα Υόρκη: Διαμαρτυρία ακτιβιστών ενάντια στις γούνες

Την ώρα που εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι κυκλοφορούσαν στις μεγάλες αγορές του Μανχάταν προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, μια ομάδα ακτιβιστών διαδήλωνε ενάντια στην βιομηχανία της γούνας, καλώντας τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στα - εντυπωσιακά - γούνινα ρούχα.

Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι άλλος από τα βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται τα ζώα, από τα οποία προέρχονται τα δέρματα της γούνας, ούτως ώστε να αφαιρεθεί το δέρμα τους για να δημιουργηθεί το ρούχο.  Οι διαδηλωτές, μέλη της ομάδας "CAAF Group" συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής έξω από το κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας Macy's, στην 7η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Οι ακτιβιστές κρατούσαν στα χέρια τους ανατριχιαστικές φωτογραφίες κατακρεουργημένων ζώων, αλλά και πλακάτ, στα οποία ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι "οι καταναλωτές με παιδεία δεν αγοράζουν γούνες".

Το φιλοζωικό κίνημα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ, αφού, κατά καιρούς, διάφοροι σύλλογοι διαδηλώνουν όχι μόνο για την γούνα αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως τα pet shops.