Log in
A+ A A-

Χριστουγεννιάτικη κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Μπορεί στην Νέα Υόρκη χθες να είχαμε θερμοκρασίες καλοκαιριού, όμως ο καιρός φαίνεται πως θα επιδεινωθεί άμεσα. Όλα αυτά καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει καταιγίδες, ισχυρές χιονοπτώσεις, ακόμη και ανεμοστρόβιλους σε πολλές περιοχές της χώρας τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Επίσης, υπάρχει προειδοποιητικό σήμα για πλημμύρες, με όλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα να επηρεάζουν το ταξίδι εκατομμυρίων ανθρώπων ενόψει Χριστουγέννων. Στο αεροδρόμιο του Σικάγο, έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής 500 πτήσεις, και κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και σε άλλα αεροδρόμια. Παράλληλα, συνίσταται προσοχή σε όσους ταξιδέψουν οδικώς, αφού οι δρόμοι είναι ολισθηροί και ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Ήδη, η κακοκαιρία χτύπησε τις μεσοδυτικές πολιτείες, όπου σημειώθηκαν χαμηλές θερμοκρασίες. Στο Μισισσιπή, τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις κακές καιρικές συνθήκες, ενώ στο Αρκάνσας, ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν τραυματισμούς, ζημιές σε σπίτια και τροχαία ατυχήματα. Χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί, το Αρκάνσας και την Λουιζιάνα, για πάγο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και για χιονοπτώσεις σε περιοχές από το Κάνσας μέχρι το νοτιοανατολικό Ουινσκόνσιν.