Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Κολοράντο: Μπλόκο στην χρήση κινητών από ανήλικους;

Μια τροποποίηση στην κείμενη νομοθεσία, η οποία θα απαγορεύει την χρήση smartphones από παιδιά κάτω των 13 ετών, επιχειρεί να προωθήσει ένας Σύλλογος Γονέων στο Κολοράντο, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Πρόκειται για την κίνηση "Parents Against Underage Smartphones", που συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, καθώς θέτει προς δημόσια διαβούλευση το ερώτημα για το κατά πόσον μπορούν οι ανήλικοι να προστατευτούν από τις ποικίλες "κακοτοπιές" των χρήσεων των smartphones, μεταξύ των οποίων και της, χωρίς άμεσο έλεγχο, σύνδεσής τους με τα κοινωνικά δίκτυα.

Πάντως, για να φτάσει η πρόταση να εξεταστεί από τις Πολιτειακές Αρχές, θα πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 300.000 υπογραφές, οι οποίες και θα ληφθούν υπόψη ως "αξιόπιστο δείγμα" της Κοινής Γνώμης.

Σε αυτήν την περίπτωση, το αίτημα της απαγόρευσης θα τεθεί σε ψηφοφορία εντός του 2018, φιλοδοξώντας να βάλει για πρώτη φορά κανόνες στην απεριόριστη πρόσβαση των παιδιών στα smartphones.

Πλέον, η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς δεν αποκλείεται, εάν οι αντιδρούντες γονείς του Κολοράντο κερδίσουν την μάχη, να ακολουθήσουν ανάλογες κινήσεις και σε άλλες Πολιτείες της Αμερικής.