Log in
A+ A A-

Μπρούκλυν:Υποδιευθυντής σχολείου κατηγορείται για βιασμό μαθήτριας

Βαριές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση νεαρών μαθητριών αντιμετωπίζουν δυο στελέχη ενός Λυκείου στο Μπρούκλυν, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Υποδιευθυντής.

 

Ο λόγος για τον Ουίλιαμ Αμπρέου, η δράση του οποίου αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2009.  Τότε είχε βγει στην δημοσιότητα η καταγγελία ότι βίασε μια 17χρονη κοπέλα μέσα στο γραφείο του, γεγονός που οδήγησε στην αποπομπή του.

Όμως, εκτός αυτού, η έρευνα των Αρχών έβγαλε στο φως και άλλες καταγγελίες σχετικά με την συμπεριφορά του και ανάλογες σεξουαλικές παρενοχλήσεις μαθητριών.  Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι τρεις ισπανόφωνες 15χρονες, στις οποίες φέρεται να έταζε, ψευδώς, θέσεις εργασίας, ζητώντας, από την μια εξ αυτών, στοματική σεξουαλική επαφή, ως αντάλλαγμα.  Παράλληλα, είχε απειλήσει μια άλλη μαθήτρια ότι θα την καταγγείλει στο Αλλοδαπών, προκειμένου να απελαθεί.

Εκτός από τον Αμπρέου, εμπλεκόμενος σε ανάλογες υποθέσεις εμφανίζεται και ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος.  Πρόκειται για τον Χουάν Μαρτίνεζ, που κατηγορείται ότι το 2011 εξανάγκασε μια 16χρονη μαθήτρια να ικανοποιήσει τις ορέξεις του στο στοματικό σεξ, ενώ υπάρχουν καταγγελίες από πολλούς μαθητές σχετικά με άσεμνα σεξουαλικού περιεχομένου σχόλια προς το πρόσωπό τους.

Τόσο ο Αμπρέου, όσο και ο Μαρτίνεζ, έχουν αποπεμφθεί δια βίου από τον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ οι καταγγελίες θα φτάσουν σύντομα μέχρι τις αίθουσες των Δικαστηρίων.