Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Εκτροχιασμός με δεκάδες τραυματίες στο μετρό

Παρολίγον τραγωδία στο μετρό της Νέας Υόρκης, όταν μια αμαξοστοιχία της γραμμής Α εκτροχιάστηκε στον σταθμό της 125ης οδού στο Χάρλεμ, το πρωί τις Τρίτης.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:15, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο μηχανοδηγός ενεργοποίησε τα φρένα ασφαλείας και δυο βαγόνια του τρένου προσέκρουσαν στον τοίχο του σταθμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά περισσότερα από 30 άτομα.

Παράλληλα, επικράτησε αναστάτωση, καθώς παρατηρήθηκαν καπνοί, με ορισμένους από τους επιβαίνοντες να φοβηθούν ότι τα βαγόνια θα τυλιχθούν στις φλόγες.  Όλα αυτά, εξαιτίας των απορριμμάτων που είχαν ριφθεί στις γραμμές.

Όπως ήταν φυσικό, οι γραμμές που εξυπηρετούνταν από το σταθμό ή έχουν κοινές στάσεις με το τρένο Α επηρεάστηκαν και οι καθυστερήσεις σε μια ημέρα αιχμής, όπως είναι η Τρίτη, ήταν αναπόφευκτες.  Αμέσως δόθηκε εντολή προκειμένου να διακοπεί η λειτουργία της γραμμής από τον σταθμό 59/Columbus έως την 168.

Πλέον το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι εμπειρογνώμονες είναι για ποιον λόγο ενεργοποιήθηκαν τα φρένα ασφαλείας.