Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Βρήκε πεταμένο ένα ξυστό των 515.000 δολαρίων

Το ποσό των 515.612 δολαρίων εισέπραξε ένας 27χρονος στη Νέα Υόρκη, εξαργυρώνοντας ένα τυχερό "ξυστό" δελτίο που είχε βρει πεταμένο ένα χρόνο νωρίτερα.

Πρόκειται για τον Marvin Martinez, από το Long Island, ο οποίος, πριν από ένα χρόνο, ήρθε αντιμέτωπος με μια πολύ ευχάριστη έκπληξη: Καθώς απομάκρυνε πεσμένα φύλλα, που είχαν πέσει εξαιτίας του τυφώνα Σάντυ, εντόπισε ένα "ξυστό" δελτίο νεοϋορκέζικου λόττο.  Ενστικτωδώς, όπως εξηγεί, το πήρε στα χέρια του και συνειδητοποίησε πως οι τρεις αριθμοί του ήταν και υπερτυχεροί.

"Πιθανόν, αυτός που το έξυσε να μην κατάλαβε ότι κέρδισε", εκτιμά ο Μαρτίνες, ο οποίος πήρε το δελτίο στο σπίτι και το έδειξε στους δικούς του, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τύχη του.

"Το δελτίο ήταν βρεγμένο και το έβαλα κάτω από την λάμπα για να στεγνώσει.  Την άλλη μέρα, το πήγα στην Εξυπηρέτηση Πελατών, και δέχτηκα βροχή ερωτήσεων, καθώς τους είπα όλη την ιστορία από την αρχή", τονίσει ο υπερτυχερός.

Βάσει των κανονισμών, ένα απωλεσθέν ανώνυμο νικηφόρο δελτίο θα πρέπει να μείνει για ένα χρόνο στα γραφεία της Εταιρείας, προκειμένου να δοθεί χρόνος στον αρχικό κάτοχό του για να το αναζητήσει.  Ο χρόνος αυτός έκλεισε στις 28 Δεκεμβρίου και ο Μαρτίνες πήρε, επιτέλους, την επιταγή στα χέρια του.

"Θα στείλω σίγουρα χρήματα στους δικούς μου, στο Ελ Σαλβαδόρ, θα κοιτάξω να αγοράσω σπίτι και, φυσικά, θα δώσω χρήματα στην μητέρα μου για να εξοφλήσει τις επισκευές που έκανε μετά τον Σάντυ", καταλήγει ο Μαρτίνες, που δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να εργάζεται. ­