Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τα κυκλοφοριακά μέτρα για την μεγάλη γιορτή

Ο χρόνος για την έλευση του 2014 μετρά αντίστροφα και η Νέα Υόρκη είναι πανέτοιμη για την μεγάλη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στην Times Square.

 

Οι προετοιμασίες τις προηγούμενες ημέρες ήταν πυρετώδεις, ενώ και τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι αισθητά.  Άλλωστε, ο απερχόμενος διοικητής του NYPD, Ray Kelly, έχει υποσχεθεί ότι η τελευταία πρωτοχρονιάτικη γιορτή υπό την δική του ηγεσία θα κυλήσει χωρίς κανένα παρατράγουδο.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού, θα ισχύσουν ειδικά κυκλοφοριακά και αστυνομικά μέτρα, που ξεκινούν να εφαρμόζονται σε λίγη ώρα:

Από τη 1:30 το μεσημέρι, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στα ΙΧ στα εξής σημεία:

7th Avenue (41-59 Street)

Broadway (47-59 Street)

6th & 8th Avenue (43-47 Street)

Στις 5 το απόγευμα, η 42nd Street θα αποκλειστεί από την κυκλοφορία από την 6th έως την 8th Avenue, ενώ στις 6:30 πρόκειται να κλείσουν όλες οι κάθετες οδοί από την 37 έως την 41 Street και την 49th εώς την 59th Street, μεταξύ 6th και 8th Avenue.  Παράλληλα, κλειστή θα είναι και η 48th Street, από την 5th έως την 9th Avenue.

H Times Square θα κλείσει για τα ΙΧ στις 3 το μεσημέρι, με το κοινό να κατανέμενεται στα ειδικά τμήματα, προκειμένου να καταλάβει θέση για την εκδήλωση.

Σε ό,τι αφορά στο μετρό, από τις  το απόγευμα μέχρι τις 00:15 μετά τα μεσάνυχτα, τα τρένα N, R και W θα προσπερνούν τον σταθμό της 49 Street και στις δυο κατευθύνσεις, ενώ τα τρένα 1 με κατεύθυνση προς βορρά, θα προσπερνούν τον σταθμό της 50th Street.

Οι διοργανωτές προειδοποιούν ότι, στην Times Square, δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.