Log in
A+ A A-

Brooklyn: Ζευγάρι έστησε απάτη με φροντιστήρια - "μαϊμού"

Εισέπρατταν δίδακτρα για μαθήματα Αγγλικών που... δεν γίνονταν ποτέ.  Ο λόγος για ένα ζευγάρι από το Μπρούκλυν το οποίο, αφού εξαπάτησε δεκάδες οικογένειες μεταναστών, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Πάτρικ και η Τζόαν Πανετιέρι, ισχυρίζονταν ότι παρείχαν φροντιστηριακά μαθήματα Αγγλικών στο Μπρούκλυν, προσφέροντας δίδακτρα σε πολύ καλές τιμές.  Φέτος, επιχείρησαν να... "δαγκώσουν" τα θύματά τους μέσω... "προσφορών", αφού υποσχέθηκαν εκπτώσεις στην τιμή των μαθημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα προεισπράξουν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό.

Όπως έγινε γνωστό, στην παγίδα τους έπεσαν περίπου 100 οικογένειες μεταναστών, δαπανώντας ποσά από 100 έως 1000 δολάρια.  Όμως, προς έκπληξή τους, όταν οι μαθητές προσήλθαν στις υποτιθέμενες αίθουσες διδασκαλίας, έβρισκαν τις πόρτες... κλειδωμένες.

Κατόπιν καταγγελιών, η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και τελικά εντόπισε και συνέλαβε το ζευγάρι σε περιοχή του Syracuse.  Όπως προκύπτει, ο Πάτρικ και η Τζόαν είχαν "ξαναχτυπήσει" στο παρελθόν, αφού εμπλέκονται σε ανάλογες καταγγελίες, που είχαν καταγραφεί το 2002!

Πλέον, βρίσκονται στα χέρια των Αρχών προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.