Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πρόβλημα με τις συσκευές ταχείας κλήσης της Πυροσβεστικής

Ξαφνικό πρόβλημα αντιμετώπισε το Μανχάταν με τις συσκευές ταχείας κλήσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, όπως έγινε γνωστό, υπήρξε γενική βλάβη του συστήματος σε ολόκληρο το κέντρο της Νέας Υόρκης!

Την βλάβη παραδέχθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία, όμως, λίγο αργότερα διευκρίνησε ότι το τηλεφωνικό κέντρο 911 είναι διαθέσιμο και λειτουργεί κανονικά, καθώς η βλάβη αφορά μόνο στα ειδικά τηλέφωνα ταχείας κλήσης.

Οι εν λόγω συσκευές δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα, καθώς, είναι χαρακτηριστικό, ότι πέρυσι μόλις το 2% των περιστατικών που κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική προήλθε από τα τηλέφωνα ταχείας κλήσεις. Μάλιστα, το 96% αυτών των κλήσεων αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν φάρσες. Παρόλα αυτά, η χρησιμότητά τους είναι δεδομένη, κυρίως για άτομα που δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο - υπάρχουν, έστω και ελάχιστα - αλλά και για όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, οι αρμόδιοι τεχνικοί της τηλεφωνικής εταιρείας Verizon έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του προβλήματος.