Log in
A+ A A-

Κατηγορούν το NYPD ότι προκάλεσε τον θάνατο συγγενή τους

Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον του NYPD δηλώνουν οι συγγενείς ενός 43χρονου, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή κατά την διάρκεια - άκαρπης - αστυνομικής έρευνας στο σπίτι του, στην μέση της νύχτας.

Πρόκειται για τον Κάρλος Άλτσις, ο θάνατος του οποίου είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις πριν από μερικές εβδομάδες.  Σύμφωνα με την Αστυνομία, έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, είχε σημειωθεί κλοπή κινητού τηλεφώνου μιας γυναίκας.  Το θύμα μίλησε στους αστυνομικούς και ισχυρίστηκε ότι ο δράστης ήταν νεαρής ηλικίας και, αφού την λήστεψε, διέφυγε προς την πολυκατοικία.  Τότε, οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο και άρχισαν να ψάχνουν τα διαμερίσματα.  Οι συγγενείς του Άλτσις υποστηρίζουν ότι το μοιραίο επήλθε όταν είδε τους αστυνομικούς να εισβάλουν στο σπίτι του και να καλούν για επί τόπου ανάκριση τον 15χρονο γιο του, που αποδείχθηκε όμως πως δεν είχε σχέση με το συμβάν.

"Αρχικά έτρεμε, όμως οι αστυνομικοί αρκέστηκαν να πουν στην οικογένειά του να τον αφήσουν να ηρεμήσει.  Κάλεσαν το ασθενοφόρο μόνο όταν άρχιζε να βγάζει αίμα από το στόμα.  Όμως, έδωσαν λάθος διεύθυνση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος", ισχυρίζονται συγγενείς του θύματος.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία απάντησε ότι οι άνδρες δεν εισέβαλαν στο σπίτι, αλλά χτύπησαν κανονικά την πόρτα και πως, όταν διαπιστώθηκε ότι ο Άλτσις έχει πρόβλημα, ειδοποιήθηκε άμεσα και όπως έπρεπε το ασθενοφόρο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον άτυχο άνδρα τελέστηκε το Σάββατο, μέσα σε κλίμα οδύνης, ενώ η σωρός του θα μεταφερθεί στην Αϊτή προκειμένου να γίνει η ταφή.

Την υπόθεση διερευνά ο Συνήγορος του Πολίτη, με την οικογένεια να προσανατολίζεται σε νομική προσφυγή εναντίον του NYPD.