Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ταλαιπωρία στο κρύο για τους επιβάτες της Metro North

Ο χιονιάς και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έπληξαν τη Νέα Υόρκη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων.  Στην χειρότερη μοίρα βρέθηκαν οι επιβάτες της Metro North το βράδυ της Τετάρτης, οι οποίοι είχαν την ατυχία να συμπέσουν με την διακοπή ρεύματος στο σταθμό του Connecticut.

Όπως έγινε γνωστό -και με δεδομένο ότι σχεδόν όλα τα δρομολόγια εκτελούνταν ανά μια ώρα - η βλάβη προκλήθηκε εξαιτίας ενός καλωδίου, το οποίο έμελλε να κάνει ακόμη χειρότερη την, ούτως ή άλλως, δύσκολη νύχτα για τους Νεοϋορκέζους που έπρπεε να μετακινηθούν.  Το περιστατικό ξεκίνησε από τον σταθμό της Green Farm γύρω στις 9 χθες το βράδυ, προκαλώντας έναν... "ψυχρό εφιάλτη" σε περίπου 200 επιβάτες.

Στην χειρότερη μοίρα, οι επιβάτες που βρίσκονταν μέσα στο τρένο, οι οποίοι παρέμειναν για αρκετή ώρα ακινητοποιημένη χωρίς να υπάρχει θέρμανση στην αμαξοστοιχία.  Στην αντίπερα όχθη, μεγάλη υπομονή απαιτήθηκε και από εκείνους που ανέμεναν στους σταθμούς, καθώς χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι τις 11 για να πάρουν το τρένο και να πάνε στον προορισμό τους.  Όλα αυτά, βέβαια, σε μια γραμμή η οποία πραγματοποιεί μακρινές διαδρομές, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της ταλαιπωρίας των επιβατών.

Κατά τα λοιπά, οι αναμενόμενες καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στο Long Island Rail Road, χωρίς όμως να καταγραφεί ένα τέτοιο απρόοπτο.