Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Βλάβη ακινητοποίησε τα τρένα της Metro North

Μια σοβαρή βλάβη προκάλεσε γενικό... μπλακ άουτ στις πιο πολυσύχναστες γραμμές της Metro North, καθώς τα τρένα ακινητοποιήθηκαν πλήρως για περισσότερες από δυο ώρες.

Όλα συνέβησαν στις 7:45 το βράδυ της Πέμπτης, όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σταμάτησε η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος που ελέγχει τις γραμμές Hudson, New Haven και Harlem. Όπως ήταν φυσικό, οι υπεύθυνοι της εταιρείας έδωσαν εντολή στους οδηγούς των αμαξοστοιχιών να σταματήσουν τα δρομολόγια και να μεταβούν στους πλησιέστερους σταθμούς, μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη. Αμέσως, το προσωπικό ενημέρωσε τους επιβάτες για το συμβάν, γνωστοποιώντας ότι, εφόσον το επιθυμούσαν, θα μπορούσαν να κατέβουν από τα τρένα για όσο θα διαρκεί η αναμονή.

Όπως αποδείχθηκε, το πρόβλημα ήταν σοβαρότερο απ' ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, καθώς τα τρένα παρέμειναν ακινητοποιημένα μέχρι τις 10 το βράδυ, όταν και τελικά η ζημιά αποκαταστάθηκε. Παρόλα αυτά, η κίνηση στις γραμμές δεν επανήλθε απευθείας στα φυσιολογικά επίπεδα, αφού μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα σημειώνονταν καθυστερήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το βράδυ, 200 επιβάτες της Metro North εγκλωβίστηκαν σε τρένο, το οποίο σταμάτησε ξαφνικά στην μέση της διαδρομής, λόγω τεχνικού προβλήματος. Τα απρόοπτα στα δρομολόγια της εν λόγω γραμμής παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών, που επηρεάζουν ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες την αξιοπιστία των μετρό και των προαστιακών.