Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τρόμος από διαρροή αερίου στο Staten Island - Σημειώθηκε έκρηξη και εκκενώθηκαν σπίτια

Στιγμές πανικού έζησαν την Τετάρτη κάτοικοι της περιοχής Dongan Hills, στο Staten Island, όταν, εξαιτίας διαρροής αερίου, προκλήθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο και δόθηκε εντολή να εκκενωθούν σπίτια, υπό τον φόβο μιας σφοδρής έκρηξης.
Συγκεκριμένα, στην συνοικία έγινε αντιληπτή μια περίεργη οσμή αερίου λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.  Όμως, την ώρα που οι Πυροσβέστες αναζητούσαν τα αίτια της διαρροής, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος από ένα γειτονικό σπίτι, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε σημειωθεί έκρηξη.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, αν και η πυρκαγιά λίγο έλειψε να πάρει διαστάσεις, οι Πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο και να απομακρύνουν τους ενοίκους με ασφάλεια.  Παρόλα αυτά, η επιχείρηση δεν ήταν εύκολη, καθώς ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στην πλάτη, ενώ δυο ακόμη άτομα είχαν υποστεί τραυματισμούς εξαιτίας της έκρηξης.
 
Μετά την έκρηξη, σήμανε γενικός συναγερμός και δόθηκε εντολή να εκκενωθούν και άλλα σπίτια, αφού υπήρχε πιθανότητα να προκληθούν νέες εκρήξεις, εξαιτίας της γενικευμένης διαρροής εύφλεκτου αερίου.  
 
Τελικώς, όπως ανακοινώθηκε, η διαρροή ελέγχθηκε πλήρως μετά από μερικές ώρες.