Log in
A+ A A-

Georgia: Ο Κυβερνήτης ζήτησε συγγνώμη για το... χάος

Δημόσια συγγνώμη για το χάος που προκλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας ζήτησε ο Κυβερνήτης της Georgia, Nathan Deal, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου με αφορμή τις πρωτοφανείς εικόνες που εκτυλίχθηκαν λόγω του χιονιά.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Deal παραδέχθηκε ότι δεν έγινε καθόλου καλή προετοιμασία από τις υπηρεσίες, οι οποίες πιάστηκαν... αδιάβαστες σε όλα τα επίπεδα.  

"Παραδέχομαι ότι δεν υπήρξε έγκαιρη προετοιμασία για να προλάβουμε τις συνέπειες.  Εγώ είμαι ο Κυβερνήτης, άρα εγώ αναλαμβάνω και την ευθύνη", τόνισε ο κ. Deal, εμφανώς προβληματισμένος από την απελπιστική κατάσταση στην οποία έφτασε η Georgia.

Στην συνέχεια, σε δηλώσεις του στο CNN, ο Κυβερνήτης διευκρίνισε πως πλέον, από την επόμενη φορά, δεν θα περιμένει την επιδείνωση του καιρού για να θέσει την Πολιτεία σε κατάσταση συναγερμού, αλλά θα το κάνει πολύ νωρίτερα, έστω κι αν αποδειχθεί ότι η πρόγνωση των μετεωρολόγων ήταν ατυχής.  Πάντως, παραδέχθηκε ότι "μια συγγνώμη δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση που έχει προκληθεί".

Το σίγουρο είναι πως οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στα αυτοκίνητά τους, επειδή ακινητοποιήθηκαν στην μέση του δρόμου, και τα παιδιά που διανυκτέρευαν στα σχολεία τους, θα θυμούνται για πολύ καιρό ακόμη αυτό που συνέβη στις νότιες Πολιτείες.  Πολλώ δε μάλλον, εφόσον προκλήθηκε από μια χαμηλής - σχετικά - έντασης χιονόπτωση, που δεν ξεπέρασε τις 3 ίντσες χιονιού.