Log in
A+ A A-

Παραπομπή Τραμπ: Ο έξαλλος πρόεδρος και το "μίσος της ριζοσπαστικής αριστεράς"

Featured Παραπομπή Τραμπ: Ο έξαλλος πρόεδρος και το "μίσος της ριζοσπαστικής αριστεράς"

Η πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα, τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε δίκη στη Γερουσία για κατάχρηση εξουσίας και παρακώληση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, επειδή πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να διενεργήσει έρευνα σε βάρος πολιτικού του αντιπάλου.

Με τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο Τραμπ έσπευσε σε ομιλία του στο Μπατλ Κρικ του Μίσιγκαν να καταγγείλει το «μίσος» της «ριζοσπαστικής αριστεράς» στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ότι οι Δημοκρατικοί αποπειρώνται να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν έκανε «τίποτε» το αξιόμεμπτο, θυμίζοντας παράλληλα πως έχει «τρομερή υποστήριξη» στις τάξεις των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων.

«Απόψε οι Δημοκρατικοί της Βουλής προσπαθούν να ακυρώσουν τα ψηφοδέλτια δεκάδων εκατομμυρίων πατριωτών Αμερικανών», επέμεινε ο μεγιστάνας απευθυνόμενος στο θορυβώδες πλήθος των οπαδών του στο Μπατλ Κρικ του Μίσιγκαν.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων στηλίτευσε το «μίσος» των Δημοκρατικών εναντίον του, λίγη ώρα μετά την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων να παραπεμφθεί σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

«Ενώ εμείς δημιουργούμε θέσεις απασχόλησης και μαχόμαστε για το Μίσιγκαν, η ριζοσπαστική αριστερά στο Κογκρέσο κατατρύχεται από τον φθόνο, το μίσος και την οργή, βλέπετε τι γίνεται», είπε ο Τραμπ.

Επέμεινε ακόμη πως «δεν κάναμε τίποτε» αξιόμεμπτο, επευφημούμενος από τους υποστηρικτές του.