Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Καθημερινότητα... στο έλεος του χιονιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε για μια ακόμη φορά η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, εξαιτίας της νέας σφοδρής κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα.

Η κατάσταση στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης χαρακτηρίζεται από δύσκολη έως επικίνδυνη, αφού, η μεγάλη ποσότητα χιονιού σε συνδυασμό με την δυνατή βροχή που ακολούθησε, έχουν αυξήσει αισθητά την ολισθηρότητα των δρόμων, ενώ στα πεζοδρόμια σχηματίστηκαν μικρές λίμνες, με αποτέλεσμα οι πεζοί να κάνουν... ζιγκ-ζαγκ για να ανέβουν στα πεζοδρόμια.

Το σήμα επικίνδυνων καιρικών συνθηκών είχε διάρκεια μέχρι και τις 6 το απόγευμα, με τα μηχανήματα του Δήμου να βρίσκονται στους δρόμους, είτε ρίχνοντας αλάτι είτε μαζεύοντας τις πυκνές στρώσεις χιονιού από το οδόστρωμα.

Παράλληλα, η χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στο έργο των συνεργείων καθαριότητας, αφού τα απορριμματοφόρα δεν βγήκαν στους δρόμους, με αποτέλεσμα η εικόνα σε ορισμένες περιοχές να είναι αντιαισθητική.

Πάντως, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αφού, για Πέμπτη και Παρασκευή προβλέπονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ οι χιονοπτώσεις θα επιστρέψουν το Σαββατοκύριακο.  Μέχρι αυτήν την στιγμή, οι μετεωρολόγοι θεωρούν ότι η πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Κυριακή, αφού το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει στο ένα πόδι.