Log in
A+ A A-

Θανατική ποινή για τον δολοφόνο των δυο Αστυνομικών

Επικυρώθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο η θανατική ποινή του 31χρονου Ronell Wilson, ο οποίος, το 2003, σκότωσε εν ψυχρώ τους δυο αστυνομικούς του NYPD, Rodney Andrews και James Nemorin.


"Τα λάθη είναι ανθρώπινα, η συγχώρεση είναι κάτι θείο. Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί εσάς και την οικογένειά σας", είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την συμπάθειά τους. Όμως, τα λόγια του δεν ήταν αρκετά και δεν έπεισαν στο ελάχιστο. Άλλωστε, προ δεκαετίας - όταν είχε καταδικαστεί για πρώτη φορά σε θάνατο - τους προκάλεσε και τους προσέβαλε, βγάζοντας προκλητικά την γλώσσα του.

"Τώρα, μετά από δέκα χρόνια, θυμήθηκε να ζητήσει συγγνώμη. Αυτό δεν στέκει", αρκέστηκε να απαντήσει ο πατέρας του αδικοχαμένου Rodney Andrews.

Ο Wilson είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2003, όμως η ποινή του κατέπεσε για δικονομικούς λόγους. Η υπεράσπιση, εξ αρχής, είχε κάνει λόγο για πολύ σκληρή απόφαση, όμως δεν κατάφερε, έστω και στην επαναληπτική δίκη, να ανατρέψει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί εκ νέου η θανατική καταδίκη.

Παρόλα αυτά, ο Wilson έχει ακόμη μια ελπίδα, αφού οι δικηγόροι του έχουν στην διάθεσή τους 15 ημέρες προκειμένου να προχωρήσει την έφεση.