Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Η Αστυνομία δοκιμάζει τα γυαλιά της Google

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θα είναι από τους πρώτους οργανισμούς που θα δοκιμάσουν τα περίφημα γυαλιά της Google, τα οποία και αποτελούν έναν υπολογιστή ενσωματωμένο...στα μάτια!

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται σαν ένα ιδιόμορφο ζευγάρι γυαλιά.  Στην πραγματικότητα, όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.  Ενδεχομένως, μια επανάσταση της τεχνολογίας η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα σε πολλούς τομείς της αγοράς.  Ο λόγος για τα γυαλιά της Google, η πρακτική τους αξία ήδη δοκιμάζεται από πλευράς του NYPD.

Τα γυαλιά της Google, στην πραγματικότητα, είναι ένας μίνι υπολογιστής, βασισμένος στην τεχνολογία των smartphones, συνδεδεμένος με το διαδίκτυο, που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει χρήση διαφόρων υπηρεσιών.  Εν προκειμένω, για την Αστυνομία, η δοκιμή αφορά στο κατά πόσον οι αστυνομικοί θα μπορούν να κάνουν στιγμιαία αναζήτηση στοιχείων για κάποιον ύποπτο, μέσα από τις αντίστοιχες μηχανές.

Πάντως, τα γυαλιά δεν σχεδιάστηκαν μόνο για την Αστυνομία.  Αντίθετα, θα γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό κατά την διάρκεια της χρονιάς.  Παρόλα αυτά, δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα γυαλιά που θα χρησιμοποιεί η Αστυνομία έχουν κάποιες πρόσθετες τεχνικές δυνατότητες.