Log in
A+ A A-

Πέρασε 20 χρόνια στην φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε

Αίσθηση προκαλεί η ιστορία ενός βαρυποινίτη από το Σικάγο, ο οποίος πέρασε 20 ολόκληρα χρόνια στην φυλακή επειδή υπέγραψε, κατόπιν πίεσης της Αστυνομίας, την ομολογία ενός φονικού που δεν είχε διαπράξει.

Πρόκειται για τον Deon Patrick ο οποίος, σε ηλικία 20 ετών, είχε συλληφθεί με άλλα επτά άτομα για την υπόθεση δολοφονίας ενός εμπόρου ναρκωτικών και μιας ιερόδουλης στο Σικάγο.  Ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή, υποστήριζε ότι ήταν αθώος.  Όμως, οι στιγμές που πέρασε υπό κράτηση και ανάκριση, χωρίς παρουσία δικηγόρου, ήταν δύσκολες.  Τότε, ένας από τους συγκατηγορούμενούς του τον προέτρεψε να πει στους Αστυνομικούς "αυτό που ήθελαν να ακούσουν" προκειμένου να πάνε όλοι στο σπίτι τους.  Έκανε το λάθος και υπέγραψε μια ψεύτικη ομολογία.  Το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.  Καταδικάστηκε σε ισόβια.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Patrick δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει ότι θα καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά του.  Τελικώς, αποφυλακίστηκε μόλις τον περασμένο μήνα, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν αθώος.  

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, εκφράζει την σιγουριά ότι ουδέποτε θα είχε αθωωθεί, αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι προσπάθειες της οργάνωσης "Center on Wrongful Convictions" αλλά και η πίεση από τα ΜΜΕ.