Log in
A+ A A-

Νιου Τζέρσευ: Έζησαν μαζί 67 χρόνια και έφυγαν με μια ώρα διαφορά

Έζησαν μαζί 67 ολόκληρα χρόνια.  Ο θάνατος τους χώρισε, αλλά μόνο για μια ώρα, αφού ο ένας δεν άντεξε να ζήσει μακριά από τον άλλον.  Διαβάστε την συγκινητική ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού Ιταλών από το New Jersey.

Για σχεδόν 70 χρόνια, ο Michael και η Olympia DeNittis, ήταν αχώριστοι.  Κανένας δεν θυμόταν την ζωή του χωρίς τον άλλον.  Μεγάλωσαν μαζί, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά και παρέμειναν ζευγάρι μέχρι το τέλος.

Η πρώτη τους γνωριμία έγινε επτά δεκαετίες πριν, όταν οι γονείς τους μετακόμισαν από την Ιταλία.  Τα πρώτα χρόνια, όταν ήταν γείτονες, τους χώριζε μόνο ένα τετράγωνο.  Γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι είχαν γεννηθεί ο ένας για τον άλλον.  Παντρεύτηκαν και αποτέλεσαν παράδειγμα τόσο για τα παιδιά τους όσο και για τα εγγόνια τους.

"Αν και ήταν τόσα χρόνια μαζί, παρέμεναν ερωτευμένοι", δηλώνει συγκινημένη στο CBS μια από τις εγγονές τους.

Πριν από τρία χρόνια, ο Michael διαγνώστηκε με καρκίνο.  Η γυναίκα του συγκλονίστηκε: "Πώς θα ζήσω χωρίς εσένα;", αναρωτήθηκε.  "Θα βρεις τον δρόμο σου", της απάντησε ο Michael, σε μια προσπάθεια να της δώσει θάρρος.  Ο ίδιος βέβαια γνώριζε ότι αμφότεροι βρίσκονταν στην δύση της ζωής τους, ενώ η ασθένειά του θα παρουσίαζε αργή εξέλιξη.  Άλλωστε, τότε ήταν 91 ετών, ενώ 92 ετών ήταν η γυναίκα του.

Το τέλος στην σχέση των δυο γράφτηκε αυτήν την εβδομάδα, είχε όμως διαφορετική εξέλιξη.  Η Olympia προσβλήθηκε από πνευμονία και ο οργανισμός της δεν άντεξε.  Άφησε την τελευταία της πνοή μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.  Ο Michael, που βρισκόταν στο πλευρό της μέχρι το τέλος, δεν άντεξε αυτό που συνέβη.  "Βρήκε τον δρόμο του", όπως παρότρυνε την σύζυγό του, όταν οι δυο τους έμαθαν για την ασθένειά του.  Μετά το πέρας σχεδόν μιας ώρας, έφυγε και αυτός για το μεγάλο ταξίδι.

Ο Michael και η Olympia DeNittis έφυγαν πλήρεις ημερών, 94 και 95 ετών αντίστοιχα.  Σίγουρα, σε μια περίοδο κατά την οποία - ειδικά στην μεγαλούπολη που λέγεται Νέα Υόρκη - οι σχέσεις και οι γάμοι περνούν κρίση, η περίπτωσή τους θα αποτελεί πάντα παράδειγμα προς μίμηση.