Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έκκληση για χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς

Να αποφύγουν, στο μέτρο του δυνατού, την χρήση του ΙΧ την Δευτέρα καλεί τους δημότες της Νέας Υόρκης το αρμόδιο γραφείο της πόλης, τονίζοντας ότι η ολισθηρότητα του δρόμου δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης.

 

Η χιονόπτωση της Κυριακής - έστω κι αν δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη - επιβάρυνε την κατάσταση στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αφήνοντας, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, επικίνδυνα στρώματα χιονιού και πάγου.  Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια την έντονη ολισθηρότητα η οποία, ιδίως στους "τρελούς" ρυθμούς της πρώτης μέρας της εβδομάδας, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Δήμος Νέας Υόρκης καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού αναμένεται να λειτουργήσουν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας με το κανονικό πρόγραμμα, εκτός συνταρακτικού απροόπτου.

Πάντως, σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονιστεί ότι το κοινό εκφράζει παράπονα για τους σταθμούς των τρένων και τις στάσεις λεωφορείων, επισημαίνοντας πως, ιδίως οι σκάλες του μετρό, δεν έχουν καθαριστεί επαρκώς από το χιόνι και τον πάγο, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος ατυχήματος.