Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αιχμές Ντε Μπλάσιο για Μπλούμπεργκ

Αιχμές εναντίον του προκατόχου του, Μάικλ Μπλούμπεργκ, αλλά και δεσμεύσεις για ενίσχυση της εκπαίδευσης, της φθηνής στέγασης και της απασχόλησης, περιελάμβανε η ομιλία του Δημάρχου Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, σχετικά με τον προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, ο κ. Ντε Μπλάσιο, κατηγόρησε τον κ. Μπλούμπεργκ ότι δεν επέδειξε την απαιτούμενη υπευθυνότητα στα δημοσιονομικά της Νέας Υόρκης, αφήνοντας περισσότερες από 150 συλλογικές συμβάσεις να λήξουν, χωρίς να κάνει κάποια προσπάθεια να βελτιώσει το χάσμα με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα όμως τόνισε ότι ο ίδιος θα δώσει έμφαση στην χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για ανέγερση κατοικιών βάσει του συστήματος "affordable housing".

"Χρειαζόμαστε, από την μια πλευρά, έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό και, από την άλλη, μια σταθερή και δυνατή διοίκηση στον Δήμο για να καταπολεμήσουμε την ανισότητα", επεσήμανε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης".

Η πλήρης παρουσίαση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει την άνοιξη, σε συνεδρίαση που πρόκειται να οριστεί σύντομα.